ADATLAP
Gryphony - A griff bűvöletében
Egy titokzatos gyűrű Melodyt egy ősi kőrakáshoz vezeti, ahol egy tojásra bukkan. Amikor hazaviszi a kincset, megdöbbenve tapasztalja, hogy egy griff-fióka bújik elő belőle. A kislány a nagymamájával él a Kőház Panzióban,melyre a környék pénzéhes vállalkozója készül rátenni a kezét. Hamarosan kiderül, hogy a félig sas, félig oroszlán lény képes beszélni Melodyval, és felcsillan a remény, hogy a segítségével talán megmentheti az otthonukat.
Kisiskolásoknak szóló fantasy egy árva kislány kalandjairól, történet a csodák és a barátság erejéről....
Nagy Kornélia véleménye:
Csodálatos mese, melyet együtt izgultam végig az unokahúgommal. Egy különleges kislány különleges kalandja, egy találkozás, mely az egész életét megváltoztatta. Átlagos életből valami nagyszerűvé, olyan értékekkel, melyeket tinédzser korban annyira szeretnénk és annyira nehéz megtapasztalni. Nagyon örülök, hogy a mai, modern köntösbe öltöztetett gyerekkönyvek között egyre több ilyen értékeket közvetítő kötet akad. Izgalmas az utolsó pillanatig, a történethez méltó meglepetésekkel, fordulatokkal és befejezéssel.
Vágner Viktória véleménye:
Egy gyerekregényt olvasni felnőtt fejjel könnyű, mivel a történet egyszerű, gyorsan olvasható, nincs túlbonyolítva. Ezeket leszámítva nem volt rossz könyv, gyerekként biztosan élvezettel olvastam volna. A történet jópofa, a főszereplő cuki és tetszik az átlagos élete, illetve végülis nem átlagos, mivel a suliban zaklatják, otthon pénzügyi gondok vannak és talál egy megkövesedett tojást is. Tetszett a könyv, biztos el fogom olvasni a folytatásokat is. És alig várom, hogy a kislányom akkora legyen, hogy olvashassa ő is.